Foredrag

20131122portrett_250Padlosofen er svært glad i å holde foredrag. Da kombinerer han tema med å vise egne bilder. Etterpå er han veldig åpen for spørsmål, samtale, undring og refleksjon.

I årenes løp av det blitt veldig mange forskjellige temaer, men her er hovedretningene:

PADLING
Etter å ha gitt ut 5 padleguider til Sør-Norge kan Lars Verket dele mye padleglede og kunnskap. Han er spesielt opptatt av fyrene, og å få til gode turopplevelser. Aller best liker han seg utenfor sesongen, og viser gjerne frem kajakker i soloppgang i desember. Eller anbefaler gode leirplasser til sommerens langtur.

FOLKEHELSE/LIVSMESTRING
Hvordan kan vi skape livsstilsendringer? Jo – med endringsglede! Padlosofen tar ofte utgangspunkt i trivselsformelen til Arne Næss når han snakker om dette, og mange blir overrasket over hva det innebærer!
I tillegg ble Lars Verket utdannet Livsstyrketrener i 2016, og har siden 2017 vært ansatt som «Livsstyrketrener og Friluftsveg-Gleder» ved Sørlandet rehabiliteringssenter.

Å GÅ
De siste årene har han interessert seg mye for hva å gå gjør med oss mennesker. Både filosofisk, politisk, historisk og rent helsemessig (#folkehelse).

LEVE ENKLERE/PILEGRIM
Bo i båt. Sykle til nesten alt. Kutte ut TV. Livet som eksperiment er viktig for padlosofen. Disse foredragene holdes ofte i kirkelig sammenheng, og da deler Verket også noen tanker om «enklere tro». Han har også erfaring med pilegrimsvandring og pilegrimspadling.

LIVSKVALITET
Det er ikke vanskelig å si noe om livskvalitet når en har jobbet med tematikkene ovenfor og nedenfor. Hva gir livskvalitet? Hvordan kan jeg starte å lete? Er det forskjell på glede og nytelse? Hvor kommer takknemligheten inn i bildet? Padlosofen tar gjerne en undringsreise inn i begrepet «livskvalitet».

NATUR
I padlosofien er mennesket en del av naturen. Stillheten en viktig verdi i naturen. Arealer viktig for naturopplevelser og friluftsliv. Padlosofen er ingen tilhenger av den økte motoriseringen ute i naturen, og forklarer gjerne hvorfor.

SAMFUNN
Er mer alltid bedre? Hva innebærer eksponentsiell vekst? Hvor mye energi bruker vi? Trenger vi natur? Alle disse spørsmålene har padlosofen også berørt i sine foredrag, så spennvidden er stor.

EKSEMPLER

20131101stille

«Et rikt liv med enkle midler
er den smale vei
til den Dype Glede.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *