Padlosofi med Lars Verket

Foto: Amund HestsveenVelkommen hit til padlosofen. Du lurer kanskje på hva en padlosof bedriver? En padlosof padler kajakk og er mye utendør. Her lager han sin egen padlosofi, inspirert av bl.a. Arne Næss. Lars Verket har gjort det på heltid siden 2006, og det har også resultert i fem padleguider til Sør-Norge og en lang kajakktur mot Nidaros. Fra 1.1.17 har han også jobbet 50% som «Livsstyrketrener og Friluftsveg-Gleder» ved Sørlandet rehabiliteringssenter. Han forklarer:

Kajakkpadling er en langsom, enkel og rytmisk aktivitet som innbyr til ettertanke. Her kommer padlosofien inn. Min padlosofi er dypt inspirert av dypøkologien til Arne Næss. I kajakken er det enkelt å se at større ikke alltid er bedre. Naturen kommer tett innpå, og jeg er ydmykt tilstede. Enkelheten og langsomheten setter hverdagens kompliserthet og mas i perspektiv. Ikke minst får kajakkpadlere nyte godt av stillheten. Dette er verdier vi er i ferd med å miste i dagens samfunn.

Siden prosjektet Padlepilegrim i 2014, har han også tilbrakt mye tid til fots. Å gå er nesten noe alle kan gjøre, og det er faktisk den aktiviteten som har minst frafall.

 20121206-IMG_3959

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *